Frans Kelders….. een vakidioot

Carrière achter de kachel

frans_keldersFrans is geboren in Veldhoven. In het bourgondische Brabant wist hij al op jonge leeftijd welke richting zijn ambities uitgingen. Zo heeft hij de gehele SVH-opleiding doorlopen, een aantal jaar in het buitenland ervaring opgedaan en eenmaal weer terug in Nederland binnen diverse gerenommeerde bedrijven zoals hotels en restaurants gewerkt. Maar ook voor kleine en grote cateringbedrijven.

Deze veelzijdigheid én zijn culinaire passie daagden hem uit tot het opstarten van “Frans Kelders Cuisinier” per medio 2005. Inmiddels is ook zijn vrouw Ilonka werkzaam in de zaak. Zij verzorgt o.a. de public relations, banquet sales en overige logistieke zaken, die goed aansluiten op haar carrière en praktijkervaring.

Het echte, het pure

Frans Kelders zorgt ervoor dat hij vooral continu scherp blijft. Hij bereidt zijn gerechten dan ook uitsluitend met verse produkten. Want alleen daarmee kan hij de kwaliteit bereiken die hij nastreeft. Het echte, het pure, dat is de basis van zijn keuken. Eén van de mooiste elementen van het koksvak, meent Frans, is mensen op een aangename manier verrassen!

Als chefkok heeft hij altijd zoveel mogelijk zelf gemaakt, tot en met de bonbons toe. Om ideeën op te doen, leest hij veel.

Gek op koken is één ding

Alles lezen over de nieuwste apparatuur en keukentrends is weer heel wat anders maar beslist ook een must om alert te blijven. Werken is voor Frans zijn hobby en derhalve mag hij ook graag tijdens zijn vakanties in Zuid Frankrijk en Italie culinair een en ander opsnuiven. Als echte zogeheten vakidioot laat hij zijn belangstelling niet thuis, blijft hij ruiken en proeven en vergeet hij daarbij niet ook de nodige lokale wijnboeren aan te doen. Ilonka en onze zoon Stan genieten mee !

Wijnen

Frans blijft ruiken en proeven en vergeet daarbij niet ook de nodige locale wijnboeren aan te doen

Onze wijnen zijn van topkwaliteit en worden door onze vinologe geselecteerd en tevens geschonken in gerenommeerde bedrijven.